Суд заарештував екс-директора Грибовицького сміттєзвалища

16 Серпня 2016, 15:23

Галицький районний суд м.Львова заарештував на 60 днів екс-директора львівського комунального підприємства "Збиранка" Богдана Горбаля, якому підконтрольне Грибовицьке сміттєзвалище.

Суд також постановив, що підозрюваний може сплатити заставу в сумі 110 тис. 240 грн.

Богдана Горбаля підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до загибелі трьох пожежників і співробітника цього ж підприємства 30 травня в результаті сміттєвого зсуву.

Суд взяв до уваги доводи прокуратури про те, що на волі підозрюваний може ухилитися від слідства і суду, а також може вплинути на свідків, зокрема, своїх колишніх підлеглих.

Аргументи адвоката Горбаля про те, що його 72-річний підзахисний співпрацював зі слідством, а також хворий на ішемічну хворобу серця і серцеву недостатність, внаслідок чого кілька років перебуває на амбулаторному лікуванні, суд не взяв до уваги.

Нагадаємо, 29 травня на території Грибовицького сміттєзвалища у районі Львова сталася пожежа. Під час ліквідації трьох працівників Держслужби України з надзвичайних ситуацій, а також еколога привалило сміттям. Тіла трьох рятувальників знайшли 31 травня, а пошуки еколога кілька разів припинялися через загрозу нового зсуву.  

За фактом пожежі СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею про службову недбалість (ч.2 ст.367 ККУ). Трьом посадовим особам комунального підприємства «Збиранка» оголошено підозру в службовій недбалості.