У Туреччині в рамках розслідування спроби перевороту провели обшуки в 44 компаніях

16 Серпня 2016, 10:28

Турецька поліція провела обшуки в 44 компаніях у Стамбулі, також вони мали ордери на затримання 120 керівників фірм в рамках розслідування спроби військового перевороту в країні. Про це повідомляє Reuters з посиланням на агенство Anadolu.

Ці компанії підозрюються у фінансовій підримці руху мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада звинувачує в організації перевороту. При цьому назви компаній не уточнюються.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. осіб отримали поранення. 

Після перемоги чинного режиму в країні почалися масові переслідування осіб, які можуть бути причетними до заколоту.

Із усіх затриманих під варту були взяті 13 тисяч 419 осіб, при цьому у 74 тисяч 562 осіб були анульовані паспорти після заколоту. Окрім того, у Туреччині досі розшукують 216 військових, причетних до спроби військового перевороту в країні, серед них 9 генералів.

Від роботи відсторонили півтори тисячі суддів та прокурорів. Також у рамках розслідування арештували іноземних громадян.

А найкращого бомбардира в історії футболу Туреччини влада звинуватила у тероризмі і також запідозрилаь у причетності до спроби перевороту.

Ердоган звинуватив у спробі державного перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, що проживає в США. Прихильники Ґюлена при цьому відкинули причетність до заколоту, назвавши звинувачення на свою адресу «вкрай безвідповідальними».

Стамбульський суд виніс рішення про затримання опозиціонера і ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.