Глава НАЗК повідомила, коли буде відкритий реєстр електронних декларацій

15 Серпня 2016, 17:16

Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, буде відкритий 16 серпня. Про це повідомила заявляє глава Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак.

"Зараз до нас їдуть експерти ТОВ "Міранда" (розробник програмного забезпечення – ред.), щоб перевірити роботу цієї системи і відкрити реєстр персональних даних. З завтрашнього дня ви вже зможете побачити на державному реєстрі інформацію про тих декларантів, які вже подали інформацію", – сказала вона.

За словами Корчак, декларації вже подаються об'єктами декларування.

"Будь-які розмови з приводу того, що вся ця система не захищена, що не було юридичних норм для запуску її, не мають підстави", – додала глава НАЗК.

За її словами, фізично система захисту персональних даних при електронному декларуванні працює.

"Для того, щоб створити перешкоди для несанкціонованого допуску ззовні, була куплена шифрувальну машину, яка не дає можливості спотворювати отримані дані. Таким чином, система захисту персональних даних захищена", – сказала вона.

Зазначається, що здійснювати управління системою електронного декларування можливо тільки з комп'ютера в самому агентстві, оскільки вона працює в рамках закритого контуру, доступ до системи ззовні неможливий.

Нагадаємо, систему електронного декларування запустили, як і планувалося, опівночі на понеділок, 15 серпня.

Раніше повідомлялось, 12 серпня Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації відмовила у видачі атестата відповідності системи електронного декларування. Згодом Держспецзв'язок передав НАЗК текст технічних зауважень до системи електронного декларування.