Нацагентству із запобігання корупції передали засекречені зауваження щодо системи e-декларування

13 Серпня 2016, 18:59

Державна служба спеціального зв'язку і захисту інформації передала Нацагентству із запобігання корупції текст технічних зауважень до системи електронного декларування. Про це ну Facebook написав член НАПК Руслан Рябошапка.

«Привезли. Читаю. Зауваження, через які НАПК не дали атестат: доповнення 1 і 2 стоять не у правильному порядку. Переставили доповнення місцями. Атестат тепер дадуть? Очевидно, саме для цього Держспецзв'язку обмежило доступ громадськості до «висновку», – написав Рябошапка. Більш докладної інформації він не повідомив.

Раніше член НАПК Руслан Рябошапка повідомляв про службове підроблення висновків.

«13 серпня 14:30 (зауваження Держспецзв'язку повинні були бути представлені о 14.00). Зауваження до НАЗК так і не надійшли. За нашими даними, їх саме зараз народжують в муках. А це, до речі, склад кримінального злочину: як експертна комісія відмовила у видачі атестату, не маючи перед собою тексту зауважень? На підставі чого? Це явно ознаки службового підроблення», – написав Рябошапка

Нагадаємо, 12 серпня Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації відмовила у видачі атестата відповідності системи електронного декларування вимогам захисту персональної інформації. 

«Безвізовий» закон про електронне декларування набув чинності 18 березня