Вулицю Сагайдачного у Києві частково перекриватимуть на вихідні та свята

9 Серпня 2016, 11:56

Вулиця Петра Сагайдачного у вихідні, святкові та неробочі дні релігійних свят з 12:00 до 22:00 буде пішохідною, в межах від Контрактової площі до вулиці Андріївської. 

Про підписання відповідного розпорядження повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

У зазначений час також буде запроваджено двосторонній рух і обмежено зупинку транспортних засобів на вул. Борисоглібській, в межах від вул. Братської до вул. Петра Сагайдачного. 

Таке рішення в мерії аргументують створенням належних умов відпочинку мешканців і гостей міста, а також для зменшення викидів відпрацьованих газів транспортних засобів у повітряний басейн центральної частини Києва.

Про організацію роботи громадського транспорту буде поінформовано додатково, пообіцяли в КМДА.

Нагадаємо, раніше департамент транспортної інфраструктури повідомив, що в Києві з 13 лютого не будуть перекривати Хрещатик на вихідних. Згодом це повідомлення видалили й опублікували нове, де пояснили відкриття Хрещатика для транспорту на вихідних тим, що в останні кілька років найбільшу кількість охочих побувати на прогулянці у вихідні та святкові дні приймають і інші вулиці столиці. 

14 лютого активісти провели під стінами КМДА мітинг із вимогою залишати вулицю пішохідною у вихідні та свята, як це відбувалося раніше.

15 лютого у КМДА назвали помилкою повідомлення про відкриття Хрещатика для транспорту у вихідні.