У зоні АТО ліквідували мережу інформаторів терористів

8 Серпня 2016, 11:27

Служба безпеки України спільно з поліцією затримала в районі проведення АТО двох поплічниць бойовиків. Про це інформує прес-центр СБУ.

Мережу інформаторів терористичного угруповання «народна міліція ЛНР» ліквідували у Станично-Луганському районі на Луганщині.

"Дві місцеві мешканки систематично контактували з представником терористів та інформували про кількість, місця дислокації і озброєння українських підрозділів в районі проведення антитерористичної операції. Крім цього, вони збирали відомості про системи життєзабезпечення та режим охорони стратегічно важливих об’єктів, органів державної влади, правоохоронних органів, військових частин, персональні дані посадовців, а також про маршрути переміщення підрозділів ЗС України", – йдеться у повідомленні.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження та оголошення затриманим про підозру за ст. 256 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі заходи.

Нагадаємо, раніше на Луганщині впіймали інформаторку, яка співпрацювала з російською розвідкою.

Також повідомлялося, на Чернігівщині затримали агента ФСБ, який збирав таємну інформацію про українських прикордонників.