Турчинов розповів, за яких обставин може бути оголошена нова мобілізація

5 Серпня 2016, 12:42

Нова хвиля мобілізації можлива в разі погіршення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Про це на презентації центру Інформування сектора безпеки і оборони заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"У разі серйозного загострення на фронті нова мобілізація буде оголошена негайно", – сказав він.

Турчинов зазначив, що в країні два роки триває підвищення професіоналізації Збройних сил. За його словами, зокрема, з початку 2016 роки кількість охочих проходити військову службу за контрактом збільшилась майже на 40%.

"Але в умовах протистояння з Російською Федерацією Україна не може відмовитися від призову. Потреба в підготовлених резервах надто висока і є критичною для виживання нашої держави", – підкреслив секретар РНБО.

Разом з тим, за його словами, за перше півріччя поточного року вдвічі скоротилася кількість мобілізованих. "Уже в другому півріччі 2016 року мобілізовані повинні повертатися додому", – сказав Турчинов, додавши, що при необхідності нова, сьома хвиля буде оголошена.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що у разі продовження небезпечного загострення ситуації на сході України, для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, РНБО може внести до порядку денного питання щодо запровадження воєнного стану.