У штабі відзвітували про обстріли бойовиками позицій сил АТО протягом дня

2 Серпня 2016, 19:09

Ситуація в районі проведення АТО залишається складною, але контрольованою. З початку доби та впродовж дня зафіксовано 28 обстрілів наших позицій з боку російських окупаційних військ, у тому числі з важкої артилерії, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

"З 11 години ранку протягом трьох годин окупанти вели мінометний вогонь по мирних жителях. 21 міну 82 мм калібру випущено було по житлових будинках Авдіївки та Опитного.

Крім того, на Донецькому напрямку по Пісках ворог застосував важку артилерію 152 калібру. Епіцентром бойових дій залишаються позиції в районі Авдіївки. Тут загарбники неодноразово обстріляли наші позиції зі 120 та 82 мм мінометів. Великокаліберні кулемети окупанти використали поблизу Троїцького. З 82 мм мінометів та гранатометів різних систем ворог бив по Кіровому та Луганському.

Зазначається, що на Маріупольському напрямку російські окупанти зі 120 та 82 мм мінометів вели вогонь по укріпленнях в Красногорівці та Талаківці. В районі Мар’їнки ворог застосував танк, вогонь гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляли.

На Луганщині біля Новозванівки вівся мінометний вогонь по українських воїнах, у тому числі з мінометів 120 мм калібру. Зафіксовано вогонь снайпера", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, однак два військовослужбовці отримали поранення.

Крім того, протягом минулої доби російські окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї.