За час бойових дій на Донбасі загинуло 415 десантників

2 Серпня 2016, 13:10

З початку бойових на перідконтрольній уряду частині Донецької та Луганської областей загинуло 415 військовослужбовців Високомобільних десантних військ Збройних сил.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди Дня Високомобільних десантних військ у навчальному центрі ВДВ у Житомирі, повідомляється у Twitter глави держави.

«415 крилатих піхотинців не повернулися з бойових завдань, загинувши в запеклих боях з російським агресором», – сказав глава держави. Після цього була оголошена хвилина мовчання по загиблим.

За словами президента, 2 295 десантників були нагороджені державними нагородами, семеро з них відзначені званням Героя України.

Порошенко наголосив, що вважає військовослужбовців Високомобільних десантних військ гордістю Збройних сил елітою армії.

Президент також зазначив, що за рік з початку роботи навчального центру ВДВ, за підтримки інструкторів з Великої Британії й Швеції, було підготовлено 1,2 тисяч десантників.

Сьогодні, 2 серпня, відзначається День Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Свято відзначається згідно з Указом Президента від 27 липня 2012 року щорічно цього дня.