Холодницький розповів про причину та результати обшуків в одному з райуправлінь ДФС у Києві

28 Липня 2016, 10:01

Детективи НАБ України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) провели обшуки в службових кабінетах Слідчого управління фінансових розслідувань у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві (колишня податкова міліція). Про це у Facebook повідомив Назар Холодницький.

«Обшуки відбулися в рамках кримінального провадження щодо посадових осіб цього відомства, під час якого було встановлено, що вони, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб із захисником (адвокатом) у кримінальному провадженні вимагали у підприємця хабар у сумі понад 750 000 грн. (36 000 доларів США) за сприяння у прийнятті «правильних» процесуальних рішень у кримінальному провадженні, в тому числі й про повернення раніше вилученого майна», – написав він.

Зазначається, що під час проведення обшуків у одного з керівників Слідчого управління у службовому кабінеті виявлено та вилучено грошові кошти у сумі близько 300 тисяч доларів США, більше 100 тисяч євро, понад 30 тисяч фунтів стерлінгів та 1,5 млн. грн.

«Зважаючи на оперативну інформацію та суму коштів, виявлених під час обшуку, існує обґрунтована підстава вважати, що така сума готівкою не могла з’явитися на робочому місці «борця з податковими злочинами» законним шляхом. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу горе-податківцям», – зауважив Холодницький.

Нагадаємо, 21 липня працівники Служби безпеки України спільно зі столичною прокуратурою, у рамках кримінального провадження щодо хабарництва, провели обшуки у приміщеннях Державної фіскальної служби України та за місцями проживання трьох посадовців департаменту. Під час обшуку правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, флеш-носії та інші докази продажу посадовцями департаменту через посередників інформації з бази даних митної служби.