У МВС розповіли нові подробиці про особливості “хресної ходи” УПЦ МП у Києві

26 Липня 2016, 19:01

Київська мерія виділила автобуси для учасників хресного ходу, в середу вранці їх відвезуть до Києва.  Таким чином, пішої ходи до столиці не буде. Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, хода відбудеться після молебню від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС вводить особливий режим контролю в районі Володимирської гірки в центрі Києва 27 липня у зв'язку проведенням хресної ходи УПЦ МП.

"Щоб забезпечити безпеку, ми вводимо особливий режим у зв'язку із завтрашнім молебнем на Володимирській гірці", – сказав Аваков. За його словами, контроль безпеки включатиме в себе 20 рамок металошукачів, буде проводитися особистий огляд сумок і рюкзаків, щоб уникнути пронесення до місця молебню зброї і вибухових речовин.

Аваков також наголосив, що буде проводитися перевірка осіб.

"Тому що громадяни України мають право на вільне зібрання, а громадяни інших країн – ні, і тому що ми не хочемо, щоб з молебню зробили провокацію", – підкреслив міністр. Він також повідомив, що правоохоронці проведуть огляд автобусів.

"Повний контроль усіх автобусів. Не буде ні сепарів, ні озброєних головорізів, ми за цим стежимо, все буде нормально", – підкреслив він.

Міністр додав, що після молебню на Володимирській гірці всі бажаючі підуть в Києво-Печерську лавру, після чого, як сподівається глава МВС, "цей захід буде завершено без провокацій, жертв з усіх боків".

Як повідомлялося, 25 липня СБУ закликала учасників «хресного ходу» УПЦ (МП) не пересувалися пішки вулицями столиці.

Нагадаємо, УПЦ Московського патріархату організувала «хресну ходу» з Донеччини. На учасниках процесії помітили георгіївські стрічки і значки з портретом Ніколая ІІ. Згідно з планом, учасники мають прийти до Києва 26-27 липня, напередодні Дня хрещення Русі. У зв'язку з цим голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що в українську столицю йдуть не тільки мирні громадяни, але і провокатори із забороненою символікою та символікою країни-агресора. За його словами, до Києва також стягуються «послідовники проросійських організацій – молодики спортивної статури, які раніше були помічені в рейдерських атаках і провокаціях».