Силовики заблокували прохід «хресного ходу» вулицями Києва

26 Липня 2016, 12:49

Національна поліція і Нацгвардія заблокували прохід «хресного ходу» УПЦ (МП) по вулицях Києва через знайдені вибухові пристрої на маршруті цього заходу. Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

«Виявлені зранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами – по планованому маршруту пересування – не залишили у нас сумнівів у реальності загроз і провокацій.
Силами Нацполіціі і Нацгвардії-МВС заблокувано прохід ходу по вулицях Києва. Безпека громадян – вище релігійних ритуалів», – написав він у Facebook.

Як повідомлялося, раніше у вівторок радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що кінологи Національної поліції за допомогою службових собак виявили на узбіччі доріг по ходу слідування «хресного ходу» УПЦ (МП) в Києво-Святошинському районі два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. 

Два анонімних повідомлення про те, що в Святошинському районі столиці в напрямку м. Бориспіль по маршруту «хресного ходу» закладено вибухівку, надійшли до чергової частини Головного управління поліції Києва у вівторок близько 6:00. 

25 липня СБУ закликала учасників «хресного ходу» УПЦ (МП) не пересувалися пішки вулицями столиці.