Поліція знайшла закладки бойових гранат з димовими шашками на шляху «хресного ходу» в Києві

26 Липня 2016, 12:02

Кінологи Національної поліції за допомогою службових собак виявили на узбіччі доріг по ходу слідування «хресного ходу» УПЦ (МП) в Києво-Святошинському районі два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат з димовими шашками. Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, закладки бойових гранат типу Ф-1 були виявлені в 3-5 метрах від узбіччя і в разі вибуху становили реальну загрозу учасникам «хресного ходу».

Зараз на місці виявлення вибухових пристроїв працюють вибухотехніки з використанням робота-сапера.

Геращенко також зазначив, що з метою запобігання можливого терористичного акту представникам Московського патріархату запропонували пересадити учасників хресного ходу на автобуси і пройти до місця відправлення культу безпечним маршрутом.

Як повідомлялося, у вівторок близько 6:00 до чергової частини Головного управління поліції Києва надійшли два анонімних повідомлення про те, що в Святошинському районі столиці в напрямку м. Бориспіль по маршруту «хресного ходу» закладено вибухівку

25 липня СБУ закликала учасників «хресного ходу» УПЦ (МП) не пересувалися пішки вулицями столиці.

Нагадаємо, УПЦ Московського патріархату організувала «хресну ходу» з Донеччини. На учасниках процесії помітили георгіївські стрічки і значки з портретом Ніколая ІІ. Згідно з планом, учасники мають прийти до Києва 26-27 липня, напередодні Дня хрещення Русі. У зв'язку з цим голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що в українську столицю йдуть не тільки мирні громадяни, але і провокатори із забороненою символікою та символікою країни-агресора. За його словами, до Києва також стягуються «послідовники проросійських організацій – молодики спортивної статури, які раніше були помічені в рейдерських атаках і провокаціях».