“Антонов” домовився з американською компанією про модернізацію українських літаків

23 Липня 2016, 14:14

ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та американська корпорація General Electric разом модернізують українські літаки. Відповідний меморандум про співпрацю вони підписали 21 липня за участі Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, інформує прес-служба «Укроборонпрому».

Згідно з повідомленням, «Антонов» та General Electric замінять двигуни, модернізують системи та проведуть інші технічні удосконалення.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що «Укрзалізниця» і «Антонов» домовились про співпрацю з General Electric.

Нагадаємо, «Укроборонпром» уклав стратегічні домовленості з міжнародними компаніями в рамках в авіакосмічному салоні «FARNBOROUGH AIR SHOW-2016». Відтак, транспортний літак Ан-124, а також літаки Ан-148/158/178 матимуть сучасну авіоніку від канадської компанії Esterline CMC Electronics (CMC), а літаки Ан-132 комплектуватимуть новою версією  турбогвинтового двигуна PW150A від Pratt & Whitney Canada.

Рік тому Кабмін включив ДП «Антонов» до складу ДК «Укроборонпром». За цей час підприємство виконало програму імпортозаміщення російський складових у виробництві своєї техніки, поглибило кооперацію з західними партнерами, розробило новітній Ан-132, розпочало розробку вітчизняного безпілотного авіаційного комплексу, отримало замовлення від Міністерства оборони України.