Журналістів “17 каналу” викликали на допит у справі вбивства Шеремета

22 Липня 2016, 22:22

Журналіста й оператора "17 каналу" Тетяну Данькевич та Романа Міхєєва викликали на допит у Шевченківське районне управління поліції Києва як свідків у справі про вбивство Павла Шеремета. Відповідну повістку працівникам каналу вручили біля офісу компанії в п’ятницю, 22 липня.

"За фактом вбивства Павла Шеремета порушено кримінальне провадження. Оскільки кримінальне провадження перебуває на розгляді у головного слідчого управління МВС України, зокрема в Шевченківському управлінні міліції, ми викликаємо як свідків Тетяну й Романа", – повідомив працівник поліції.

Як відомо, відео, на якому Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху, було викладено, за інформацією ЗМІ, інтернет-стрімом "17 канал", журналісти якого перебували на місці події зі знімальною технікою.

"17 канал" пояснив своє перебування на місці вбивства Шеремета випадковістю.

Нагадаємо, 20 липня у Києві в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. Авто належало керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Президент Петро Порошенко доручив залучити до розслідування фахівців американського ФБР та Євросоюзу. Міністерство закордонних справ України отримало підтвердження від Консультативної місії ЄС із реформування сектору громадянської безпеки про надання необхідної допомоги в розслідуванні. Також участь у розслідуванні підтвердили в ФБР.

Згодом у СБУ назвали чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.