У центрі Донецька бойовики розгорнули комплекс “Шиповник-Аэро” для боротьби з БПЛА – ГУР МО

22 Липня 2016, 11:10

З метою протидії безпілотним літальним апаратам бойовики так званої ДНР розгорнули у центральній частині Донецька комплекс радіоелектронної боротьби “Шиповник-Аэро”. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України на офіційній сторінці у Facebook.

"З метою протидії безпілотним літальним апаратам у центральній частині м.Донецьк розгорнуто комплекс радіоелектронної боротьби "Шиповник-Аэро", – йдеться в повідомленні.

Крім того, в розвідці повідомили про посилення і ротацію серед підрозділів незаконних збройних формувань на різних напрямках.

"Противник продовжує здійснювати вогневий вплив на сили АТО, у т.ч. із заборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння (найбільша кількість обстрілів зафіксована на Донецькому та Маріупольському напрямках), а також підтримує боєготовність військ, проводить ротацію та посилення передових підрозділів, здійснює поповнення боєприпасів та вдосконалює інженерне обладнання переднього краю на напрямках:

Донецький. У районі н.п.Ясинувата проведено посилення особовим складом передових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Здійснено поповнення боєприпасами артилерійських підрозділів полку, розгорнутих у районах н.п.Мінеральне та Яковлівка; 
Волноваський, Маріупольський. Проведено ротацію особового складу передових підрозділів 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) та розрахунків протитанкових ракетних комплексів в одному з передових підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ;
Слов’янський. Здійснюється поповнення боєкомплекту передових підрозділів 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ на напрямках н.п.Луганське та Майорськ", – повідомили в ГУР Міноборони.

Нагадаємо, у прес-центрі штабу АТО повідомили, що впродовж доби 21 липня гібридні війська на Донбасі 66 разів обстріляли підрозділи ЗС України.