У Туреччині розповіли, як надзвичайний стан позначиться на туристах

22 Липня 2016, 11:02

Надзвичайний стан ніяк не уплине на повсякденне життя пересічних громадян Туреччини, а також туристів та інших гостей країни. Про це йдеться у заяві Міністерства культури та туризму Туреччини.

"Зазначений пакет заходів не включає обмежень базових прав і свобод. Заходи безпеки, які будуть вживатися, в жодній формі не впливатимуть на повсякденне життя громадян Туреччини, подорожі та відпустки гостей, які відвідують нашу країну, та не створюватимуть жодних перешкод для міжнародного туризму та повітряного сполучення. Будь-які негативні ситуації, які могли б вплинути на безпечний відпочинок наших гостей на усіх туристичних напрямках, відсутні", – йдеться у тексті.

Також у міністерстві повідомили, що надзвичайний стан, уведений 21 липня, триватиме протягом трьох місяців.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. осіб отримали поранення. Правоохоронці заарештували 2639 заколотників.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив у спробі державного перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що проживає в США.

Місцеві ЗМІ повідомили, що в рамках розслідувань, пов'язаних з невдалою спробою військового перевороту, співробітники сил безпеки затримали 103 генерала і адмірала. Крім того, у зв’язку із підозрою в причетності до невдалого військового перевороту по всій країні відсторонили від посад 8 тисяч поліцейських.

Увечері 20 липня президент країни виступив із пропозицією про введення режиму надзвичайного стану в Туреччині.