Суд заарештував високопосадовця Держслужби з питань праці й призначив 1,3 млн грн застави

19 Липня 2016, 18:01

У понеділок, 18 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою першому заступнику Голови Державної служби України з питань праці Михайла Бардонова, якого підозрюють у хабарництві. Водночас, указаною ухвалою суду визначено розмір застави в сумі 1 378 000 грн. Про це інформує прес-центр Генпрокуратури.

Крім цього, зазначеного високопосадовця відсторонено від займаної посади.

Нагадаємо, правоохоронці за результатами проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій і обшуків задокументували факти вимагання та одержання неправомірної вигоди в розмірі 100 тис грн першим заступником Голови Державної служби України з питань праці. 

Довідково : санкція ч.4 ст.368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, під час обшуків за місцем проживання Бардонова правоохоронці вилучили $153 тис., шість коштовних годинників та ювелірні вироби. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Михайло Бардонов був призначений першим заступником голови Держслужби праці в січні 2016 року, раніше був заступником начальника управління Державної пенітенціарної служби в Києві та Київській області.