В Україні оголосили штормове попередження

18 Липня 2016, 17:33

19 липня в Україні, крім західних областей очікуються складні погодні умови. Про це інформує прес-служба Державної служби з питань надзвичайних ситуацій.

Згідно з повідомленням, синоптики прогнозують грозові дощі, подекуди град, пориви вітру та шквали 17-22 м/с, вночі в північних та центральних областях, вдень на Лівобережжі сильні зливи, в окремих районах крупний град та шквали 25-30 м/с.

Крім того, на найближчу добу у Києві оголосили штормове попередження. За прогнозом Українського гідрометцентру, ввечері 18 липня та протягом доби 19 липня в столиці очікуються складні погодні умови: грози, подекуди град. Пориви вітру сягатимуть 17-22 м/с , ввечері 18 липня та вночі 19 липня очікуються сильні зливи.

Зазначимо, на початку літа в Україні зберігалася дощова погода із грозами, градом і шквалами. Однак у середині червня температура поступово почала підвищуватися до 30 градусів. Наприкінці місяця спека чергувалася з грозами. Липень розпочався комфортною температурою 20-25 градусів, але в середині місяця повернулася спека.