В Україні відтворили катастрофу літака MH17

15 Липня 2016, 18:48

Спеціалісти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз разом із представниками Міністерства юстиції України в рамках експертного розслідування провели експеримент із відтворення катастрофи літака МН17. Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту.

Згідно з повідомленням, міжнародною спільною слідчою групою було вирішено провести натурний експеримент (арена-тест) для практичного дослідження технічних причин катастрофи літака Експеримент проводився під головуванням представників Мін`юсту та експертів КНДІСЕ у співпраці з представниками Нідерландів, Бельгії та Австралії.

«У місті Павлограді заздалегідь було підготовлено все необхідне для моделювання подібного вибуху, який стався з літаком рейсу «МН17». Для того, щоб провести арена-тест, були виділені оригінальні бойові ракети з комплексу «Бук». Модель кабіни пілотів і елементи мішенної обстановки розміщувались на двох окремих досліджуваних майданчиках. На тій же локації, експерти встановили та налагодили роботу фото -, відео засобів та 3D сканування об`єктів. Аналогів подібних експериментів на території нашої держави досі не проводилось, і лише співпраця українських та закордонних експертів дозволила втілити задум у життя», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама у Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 осіб, з них 196 – громадяни Нідерландів. В авіакатастрофі не вижив ніхто. Слідство встановило, що літак  був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук», який виробляли в СРСР, а нині виробляють у Росії.

Родичі жертв катастрофи рейсу MH17 подали позов проти РФ до Євросуду з прав людини.