На кордоні затримали екс-посадовця, підозрюваного у розкраданні держмайна

15 Липня 2016, 16:18

При спробі перетину українського кордон павоохоронці затримали колишнього посадовця, який підозрюється у розкраданні державного майна на понад 9 мільйонів гривень. Про це  повідомили в прес-службі ГУНП в Дніпропетровській області.

Зазначається, що правоохоронці розшукували посадовця ВАТ ДАК “Автомобілні дороги України”, якого викрили у розкраданні державного майна на суму 9 млн 963 тис. 260 грн.

Згідно з інформацією прес-служби відомства, за тиждень пошуків оперативники отримали інформацію, що чоловік намагатиметься покинути територію України.

Спільно з прикордонниками працівники управління карного розшуку затримали колишнього посадовця у Львівській області при спробі перетину українського кордону. Наразі підозрюваний знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Нагадаємо, 13 липня правоохоронці затримали колишнього заступника голови Національного банку України Олексія Ткаченка та колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Романа Яковлєва. 

Як повідомлялося, мова йде про незаконне присвоєння ними коштів Національного банку України в розмірі 787 млн ​​396 тис 148 грн, наданими ПАТ "Реал банк" у вигляді стабілізаційного кредиту. У довідці також вказується, що Ткаченко і Яковлев діяли при цьому "в складі злочинної організації" з бізнесменом Сергієм Курченком, екс-главою НБУ Ігорем Соркіним і екс-головою правління ПАТ "Реал-банк" Володимиром Агафоновим.
Ткаченко та Яковлев були звільнені з займаних посад главою НБУ Степаном Кубівим в березні 2014 року. На початку вересня 2015 року Генпрокуратура України направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Соркіну та Агафонову в зв'язку з обвинуваченням їх у посадових злочинах. Екс-посадовців оголосили в розшук.

14 липня суд заарештував екс-посадовців НБУ.