У Бахмуті поліція впіймала зв’язкового бойовиків “ДНР”

12 Липня 2016, 23:59

У Бахмутському районі Донецької області поліція затримала зв'язкового бойовиків, який працював під керівництвом російського інструктора. Про це повідомили у Бахмутському відділку Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

«У результаті спецзаходів поліцейські Бахмута затримали місцевого жителя. Бойовик перебував у лавах терористів з листопада 2015 року», – йдеться у повідомленні.

«Тюремний стаж» найманця не збентежив ватажків угруповання – «керівництвом» бандформування йому було довірено ремонт комп'ютерної техніки, а також налаштування рацій і польового зв'язку штабу. Після місяця роботи чоловікові видали автомат «Калашникова» і чотири ріжка до нього для здійснення охорони штабу. Крім того, в його обов'язки входило навантаження боєприпасів до мінометів в автомобіль «Урал», який відвозив міни на передову.

За все це бойовику видавали 3500 російських рублів щомісяця до квітня поточного року включно. З квітня чоловіка направили на проходження військово-медичної комісії в військкомат Горлівки, однак він проігнорував настанови російського інструктора з військової справи і замість того, щоб продовжити роботу в «ДНР», утік в українське місто Світлодарськ. Під час ретельного відпрацювання осіб, які можуть бути причетні до діяльності бойовиків, оперативники вийшли на зловмисника і зібрали докази його провини.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. В даний час проводяться слідчі дії", – підсумували в поліції.

Нагадаємо, раніше працівники Служби безпеки затримали інформатора, який співпрацював із так званою «розвідкою ДНР».