“Антонов” підписав договори на постачання авіоніки та двигунів з Канади

12 Липня 2016, 12:19

Транспортний літак Ан-124, а також літаки типу Ан-148/158/178 оснастять сучасною авіонікою від канадської компанії Esterline CMC Electronics (CMC). Про підписання двох відповідних контрактів повідомили у прес-службі Укроборонпрому, до складу якого входить виробник літаків «Антонов».

«Відповідно до умов першого контракту, CMC постачатиме  систему управління польотом CMA-9000 (FMS), датчики GPS CMA-5024 і багатофункціональний дисплей в подвійній конфігурації MFD-2068 для оновлення літаків Ан-124. Другий контракт передбачає, що українські авіабудівельники отримають систему управління польотом CMA-9000, а також мультифункціональні дисплеї MFD-3068 для виробництва Ан-148/158/178 комерційного та військового призначення», – йдеться у тексті.

У повідомленні також зазначили, що після отримання нової авіоніки «Ани» відповідатимуть вимогам Федерального управління цивільної авіації (FAA) і стандартам Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) для зв’язку, навігації, спостереження та управління повітряним рухом (CNS/ATM). Відповідна система від Esterline CMC Electronics взята на озброєння понад 60 військовими і цивільними операторами.

Окрім того, літаки проекту Ан-132 комплектуватимуть новою версією  турбоґвинтового двигуна PW150A від канадської компанії Pratt&Whitney Canada (P&WC). Такий меморандум також підписали під час Farnborough. Окрім того, двомоторний AN-132D (спільний проект із Саудівською Аравією – Ред.) використовуватиме гвинти системи Dowty R408 від компанії Dowty Propellers з Великої Британії.

Як повідомлялося, «Антонов» привіз дві новинки на престижний авіасалон у Farnborough – це транспортний літак Ан-178, а також програма створення літака Ан-132.

Міжнародний авіакосмічний салон у Фарнборо (Farnborough International Airshow, FIA) є однією з найбільших у світі виставок авіації і авіаційного устаткування. Авіашоу проводиться один раз в два роки на території виставкового комплексу аеропорту Фарнборо в передмісті Лондона (територія графства Гемпшир). На виставці демонструються літальні апарати всіх типів і призначень, і ті, що представляють історичну цінність, і космічні апарати і супутники, а також авіаційні і космічні двигуни і інша техніка (авіоника і наземне устаткування, устаткування для аеропортів, радари і системи спостереження), компоненти і матеріали для авіакосмічної галузі. Крім того, в профіль виставки входить демонстрація розробки, виробництва і обслуговування авіаційної техніки, а також проектів в області космічних досліджень.