Канадська компанія постачатиме електронні системи для модернізованих українських літаків

11 Липня 2016, 19:29

Канадська компанія Esterline CMC Electronics уклала контракти з підприємством "Антонов" на поставку авіоніки для української авіатехніки – модернізованих транспортних Ан-124-100 "Руслан" авіакомпанії "Авіалінії Антонова" і реактивних багатоцільових літаків нового покоління сімейства Ан 148/158/178. Інформація про підписання контрактів була оприлюднена канадською компанією під час відкритого в передмісті Лондона міжнародного авіакосмічного салону Farnborough-2016.

Згідно з поширеним компанією прес-релізу, в рамках укладених нещодавно з ДП "Антонов" контрактів, Esterline CMC Electronics забезпечить, зокрема, постачання систем авіоніки для семи оновлюваних "Русланів", а також для 60 нових багатоцільових літаків сімейства Ан-148/158/178.

За даними ДП "Антонов", канадська компанія поставить українському партнеру системи екранної індикації, автопілоту і навігаційного обчислювача. Термін поставки обладнання в Україну – до кінця червня 2021 року.

Згідно з домовленістю, обладнання виробництва CMC Electronics, адаптоване для використання на літаках "Антонов", буде сертифіковане канадською компанією в Transport Canada відповідно до західних стандартів і норм, що є дуже важливим фактором для забезпечення подальшої сертифікації авіатехніки в цілому за європейськими нормами.

Нагадаємо, в рамках однієї з найбільших у світі авіавиставок Farnborough Airshow-2016, яку проводять у Великій Британії щодва роки, "Антонов" представляє транспортний літак Ан-178, а також програму створення літака Ан-132.

Як повідомлялося, нещодавно Ан-178 і інша продукція ДП "Антонов" були успішно презентовані в Індії.