У РНБО попередили про зростаючу загрозу кіберзлочинності та кібершпіонажу з боку Росії

11 Липня 2016, 17:52

Російська Федерація активно провадить агресивну політику не лише на фронті на сході України, а й у кіберпросторі. Про це під час засідання Національного координаційного центру кібербезпеки заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, інформує прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, аналіз матеріалів, які надходять на адресу апарату РНБО України від розвідувальних органів, «дає підстави стверджувати, що Російська Федерація активно провадить агресивну політику не тільки на фронті на сході України, а й у кіберпросторі, яка є елементом «гібридної» війни проти нашої держави».

«Актуалізуються й інші кіберзагрози, зокрема, зростає кіберзлочинність та активізується кібершпіонаж», – наголосив Турчинов, і нагадав, що саме ці проблеми покликана розв'язати нещодавно ухвалена Стратегія кібербезпеки України.

 «У стислі терміни ми повинні провести огляд наявних сил, засобів та можливостей нарощування потенціалу реагування відповідних державних органів. Має бути чітко відпрацьований механізм взаємодії та інформаційного обміну суб'єктів кібербезпеки у разі виявлення кібератак та кіберінцидентів», – додав секретар РНБО.

За його словами, особливу увагу буде приділено процесу опрацювання інформації та виробленню дієвих механізмів оперативного реагування на загрози».

Нагадаємо, в лютому 2016 року Євросоюз і НАТО підписали договір про кіберзахист, який забезпечує основу для обміну інформацією та передовим досвідом між аварійно-рятувальними командами союзників.