Порошенко підписав закони щодо ратифікації низки міждержавних угод у транспортній галузі

7 Липня 2016, 18:54

Президент України Петро Порошенко схвалив прийняті Верховною Радою України закони про ратифікацію ратифікації низки міждержавних угод у транспортній галузі. Про це інформує прес-центр глави держави.

Зокрема, йдеться про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грецької Республіки про повітряне сполучення, Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про повітряне сполучення, Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про повітряне перевезення, а також Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення.

Читайте також: Італія зняла обмеження на авіасполучення з Україною

«Угоди створюють сприятливі умови для покращення транспортних зв’язків між країнами, що, у свою чергу, допоможе розвитку міждержавного співробітництва, налагодженню ділових зв’язків та інтенсифікації міжлюдських контактів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Угода про відкрите небо між Україною та США набрала чинності

Зазначається, що угоди з Грецькою Республікою та Республікою Польща наберуть чинності з дати одержання останнього письмового повідомлення про завершення виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, угода з Республікою Кіпр –  через тридцять днів, а угода з Угорщиною – через шістдесят днів з дати отримання останнього повідомлення про виконання сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

Нагадаємо, у квітні міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що Угода про спільний авіапростір між Україною і Євросоюзом може бути підписана в липні 2016 року.