Україна очікує від саміту НАТО у Варшаві конкретних рішень для реформування сектору безпеки – Клімкін

6 Липня 2016, 11:58

Україна очікує від саміту НАТО у Варшаві конкретних проектів і рішень по наповненню трастових фондів для реформування сектора безпеки України. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Норвегії Бьорген Бренді Києві в середу, 6 липня.

"Як тільки цей пакет буде узгоджений, ви всі побачите його складові. Низка складових – це конкретні проекти, низка складових – це трастові фонди, які продовжать наповнюватися", – сказав Клімкін.

Міністр не уточнив, про які суми йдеться, однак пояснив, що це стосується допомоги у вигляді технічного оснащення, а також тренувань українських військовослужбовців на полігонах.

"Мова йде про пріоритети, які будуть узгоджені, про трастових фондах, про конкретні проекти і цілі", – сказав Клімкін.

При цьому він зазначив, що деякі напрямки фінансуватиме Альянс, а деякі – окремі країни-члени НАТО по лінії двостороннього співробітництва.

Нагадаємо, у НАТО схвалили всеосяжний пакет допомоги Україні. Згодом заступник міністра оборони України Ігор Долгов заявив, що пакет допомоги Україні, який затвердять на саміті у Варшаві, буде включати створення платформи з протидії гібридній війні, яку в перспективі відкриють в Києві. 

Крім того, глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков заявив, що країни-члени НАТО на саміті у Варшаві підтвердять політичну підтримку України, її територіальної цілісності і закличуть РФ припинити дестабілізацію на сході.