Винуватцеві п’яної ДТП Федорку вручили повідомлення про підозру

4 Липня 2016, 23:13

Працівники прокуратури змогли вручити повідомлення про підозру екс-працівникові "Укрзалізниці" Іванові Федорку, який влаштував ДТП під Києвом. Про це на брифінгу заявив керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь.

"Щойно підозрюваний отримав офіційний статус, він отримав повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 286 КК", – заявив Дмитрунь.

Він додав, що Федорко спочатку відмовлявся отримувати підозру без свого адвоката, однак потім це було зроблено в присутності двох понятих.

"На сьогодні процесуальні та слідчі дії завершені, підозрюваний відмовляється давати свідчення без свого адвоката, і це його конституційне право", – зазначив Дмитрунь.

Прокурор також висловив побоювання, що Федорко може спробувати втекти, адже наразі немає можливості взяти його під варту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики не дають силовикам взяти у Федорка кров на аналіз.

Як повідомлялося, ввечері 3 липня на дорозі Боярка-Забір'я відомий фотокореспондент видання LB.ua Макс Левін потрапив у ДТП, унаслідок аварії серйозно постраждали його дружина та син. Аварію влаштував посадовець Укрзілзниці Федорко, який перебував у стані алкогольного сп'яніння і показуваа поліції посвідчення помічника голови Ради ветеранів МВС. За словами шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, коли Федорка привезли до лікарні для перевірки на алкоголь, він звідти втік. Поліція з'ясувала, що він перебуває в реанімації.