Авіація Канади та США здійснить спостережний політ над РФ

4 Липня 2016, 07:52

Спільна місія Канади і США в період з 4 по 9 липня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба виконає спостережний політ над територією Росії на канадському літаку спостереження С-130 з аеродрому Тіксі. Про це російським ЗМІ повідомив начальник національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сєргєй Рижков.

«Під час виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої Договором апаратури спостереження», – сказав він.

Зазначимо, літак спостереження С-130 відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї.

Рижков зазуважив, що літак і встановлена ​​на ньому апаратура спостереження (аерофотоапарати) пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором.

Нагадаємо, спільна місія Великої Британії, Канади і України з 18 по 23 квітня здійснила спостережний політ над територією Російської Федерації на канадському літаку спостереження C-130J з аеродрому Кубинка.