Суд переніс розгляд збільшення застави для ключового фігуранта “справи Онищенка”

1 Липня 2016, 23:13

Апеляційний суд міста Києва переніс на 20 липня розгляд апеляції щодо зміни застави для фігуранта "газової справи" Валерія Постного. Таке рішення прийняв суд у п'ятницю, 1 липня.

Також суд постановив провести судово-медичну експертизу, яка повинна визначити стан здоров'я Постного.

За словами заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка, сторона звинувачення підтримує дане рішення, але вважає, що на проведення експертизи дано занадто тривалий проміжок часу.

"Якщо Постний прийде в себе раніше 20 числа, ми будемо клопотати перед судом про поновлення судового засідання та призначення на більш ранній термін", – сказав Кривенко.

За його словами, в крові і сечі Постного був виявлений амфетамін. Захист заявив, що Постному амфетамін ввели переодягнені в халати співробітники НАБУ.

Суд зобов'язав НАБУ забезпечити безпеку підозрюваного.

Раніше повідомлялося, що Постного відвезли з лікарні до Апеляційного суду на «швидкій» у супроводі спецпризначенців НАБ.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Встановлено причетність до організації даної схеми народного депутата Олександра Онищенка. Наразі Валерій Постний та Олег Рябошапка є ключовими фігурантами у справі із розкрадання газу.