Спецпризначенці НАБ повезли ключового фігуранта “справи Онищенка” до суду на швидкій – ЗМІ

1 Липня 2016, 16:44

Із лікарні до Апеляційного суду вивезли фігуранта справи щодо розкрадання газу Валерія Постного. Цю інформацію ЗМІ підтвердив його адвокат Ігор Федоренко.

Згідно з повідомленням Федоренка, з лікарні Постного винесли на ношах. У карету швидкої, крім його захисника та лікарів, сіли й озброєнні люди – спецпризначенці НАБУ.

Перед цим адвокати Національного антикорупційного бюро вручили підозрюваному постанову про затримання і зазначили, що доправляють його до Апеляційного суду Києва. Натомість адвокат Постного наголошував, що процедура відбулася з порушенням норм кримінального законодавства, адже його підзахисному начебто не зачитали його права, до того ж він був без свідомості. 

Як відомо, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Встановлено причетність до організації даної схеми народного депутата Олександра Онищенка. Наразі Валерій Постний та Олег Рябошапка є ключовими фігурантами у справі із розкрадання газу.