СБУ показала відео допиту восьми бойовиків, захоплених у полон під Маріуполем

30 Червня 2016, 12:38

Слідчі Служби безпеки допитали вісьмох бойовиків, захоплених у полон Збройними силами України під Маріуполем 27 червня.

Вони виявилися машканцями Донеччини, які приєдналися до терористів з метою підзаробити, їм обіцяли зарплату у 15 тисяч російських рублів. Їх відібрав ватажок – громадянин РФ на прізвисько «Шаман». При «Шамані» постійно знаходиться радник – кадровий російський військовий. Командир підрозділу, де перебували затримані – росіянин «Льоха Пітерський», майор російської поліції, є досвід бойових дій у Чечні.

Як зазначається, відповідно до завдання російських кураторів, поблизу Ленінського бойовики спостерігали за особовим складом, технікою та переміщенням підрозділів Збройних сил України для підготовки провокацій проти української армії. Вони розповіли, що намагалися замінувати територію поблизу Широкиного протипіхотними мінами, що заборонені Женевською конвенцією, та мали наказ відкривати вогонь на ураження у разі викриття їх спостережного пункту.

Нагадаємо, 27 червня українські військові провели бойову операцію біля Широкиного, в результаті якої захопили в полон вісьмох бойовиків, ще троє загинули.