В окупованому Комінтерновому спостерігачі ОБСЄ знайшли тіла двох хлопчиків

28 Червня 2016, 17:30

У підконтрольному «ДНР» с. Комінтернове (23 км на північний схід від Маріуполя) СММ знайшла тіла двох хлопчиків, які трагічно загинули від ураження струмом через обрив ліній електропередачі. Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ за 26 червня.

«Уточнюючи повідомлення про інцидент, який призвів до загибелі шестирічного хлопчика неподалік від позиції спостерігачів на вулиці Кірова, СММ бачила тіло, накрите білим простирадлом поблизу двох обірваних ліній електропередачі. Пізніше, приблизно за 10 метрів західніше від першої жертви, СММ виявила тіло семирічного хлопчика. За оцінками спостерігачів, смерть настала внаслідок ураження електричним струмом», – йдеться у повідомленні.

Місцеві жителі розповіли спостерігачам, що дроти ліній електропередачі було обірвано за 8-12 годин до того, як хлопчики загинули.

«Вони також додали, що знеструмили одну лінію, але не знали про наявність ще однієї. Навколо цього місця спостерігачі бачили осколки, які, за словами жителів, знаходилися там протягом тривалого періоду часу. Обстріл стався днем раніше і СММ бачила суттєво пошкоджений будинок на тій же вулиці, де стався інцидент. Це вказувало на те, що обстріл був найімовірнішою причиною обриву дротів», – сказано в тексті.

Місцева «поліція» повідомила СММ, що члени родин загиблих заберуть тіла. Спостерігачі віднесли тіла двох хлопчиків до будинку родичів одного з них, скориставшись своїми спальниками як ношами.

Нагадаємо, 24 червня у Донецьку відбувся обстріл дитячого відділення поліклініки №3, який здійснили бойовики окупаційних сил з метою звинуватити українську сторону.