Чехія екстрадувала українця, що переправляв нелегалів до ЄС

27 Червня 2016, 16:40

До України з Чехії екстрадували жителя Закарпаття, який перебував у міжнародному розшуку та підозрюється в організації каналу переправлення мігрантів до Європейського Союзу. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

"На початку 2013 року зловмисник у складі організованої групи разом із рідним братом переправляв нелегалів через держкордон України. У травні того ж року діяльність угруповання викрили працівники Управління СБУ в Закарпатській області", – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що для уникнення кримінальної відповідальності брати після внесення застави тривалий час переховувалися за кордоном та були оголошені у міжнародний розшук.

За інформацією СБУ, двоє зловмисників були затримані у Чехії місцевими правоохоронцями у 2014 році. Один із братів був екстрадований в Україну у травні цього року. Обом зловмисникам суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Третій організатор незаконного переправлення мігрантів торік був засуджений до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Естонія видасть Києву свого громадянина Володимира Полякова, якого підозрюють у тероризмі на території Луганської області.