Шотландія може накласти вето на вихід Британії з ЄС – перший міністр

26 Червня 2016, 15:41

Перший міністр Шотландії Нікола Старджен заявила, що шотландський парламент може накласти вето на вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу. Про це повідомляє BBC.

За її словами, парламент Шотландії має офіційно погодитись на вихід Британії з ЄС, і Старджен буде закликати шотландських парламентарів голосувати проти цього.

Більшість виборців Шотландії проголосували за те, щоб залишитися у складі ЄС.

За словами Старджен, вона хоче захистити народ Шотландії від негативних наслідків "брекзіту".

"Шотландія ясно і рішуче проголосувала за те, щоб залишитися частиною Євросоюзу", – підкреслила лідер Шотландської національної партії (SNP).

Нагадаємо, раніше Нікола Стерджен заявила про намір негайно почати переговори з Брюсселем, аби знайти рішення про продовження членства Шотландії в Євросоюзі попри результат на референдумі. Також шотландський лідер говорила, що в разі, якщо Шотландію будуть змушувати покинути ЄС, необхідно буде провести ще один референдум про незалежність.

Як повідомлялося, за офіційними даними, оприлюдненими виборчою комісією, на історичному референдумі у Великій Британії перемогли прибічники виходу країни з Євросоюзу. За таке рішення проголосували 51,9% громадян, проти – 48,1%.