У Харкові через пожежу на заводі виникли перебої з електрикою по усьому місту

24 Червня 2016, 16:00

24 червня у Харкові сталася пожежа в елетротрансформаторній підстанції на зовнішній установці. Про це інформує прес-центр ДСНС.

«На час прибуття рятувальників горів силовий трансформатор 1Т 16 МВт та мастило 2 тони на площі 10 кв.м. У приміщенні підстанції горіли 6 силових шаф на площі 6 кв.м. Також вогнем пошкоджено 1 лінію електроживлення», – йдеться у повідомленні.

Пожежу ліквідували, причина загорання та сума заподіяних збитків наразі встановлюються. Жертв та постраждалих немає.

Як повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, через пожежу на підстанції в місті були перебої з рухом наземного електротранспорту.

«На заводі «Поршень» горить підстанція, через яку Обленерго бере електрику і подає його для міського електротранспорту. У зв'язку з цим в місті були проблеми з рухом трамваїв і тролейбусів, а також миготіння світла в метро. Енергетики шукають можливість через інші підстанції подавати електрику для транспорту. Наш департамент ситуацію контролює і в цілому будь-яких серйозних проблем з рухом міськелектротранспорту немає», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі «Харківобленерго», через пожежу знеструмлено низку будинків.

«Знеструмлено низку будинків на Московському проспекті. Крім того, наскільки мені відомо, знеструмлено ТРК «Французький бульвар», якому підстанція дає електроенергію безпосередньо. Що стосується (знеструмлення) міськелектротранспорту, у мене такої інформації немає», – сказав співрозмовник агентства.