Бойовики почали вести пристрілювальний вогонь по тилових районах сил АТО – Тимчук

24 Червня 2016, 10:30

Російсько-терористичні війська почали вести пристрілювальний вогонь з артилерії по тилових районах сил АТО. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

Зокрема, в районі Авдіївки (по житлових кварталах) і Первомайська фіксувалися розриви снарядів 152-мм і 122-мм. В окремих випадках пристрілювальний вогонь ведеться з виносами і значними переносами «серіями» до 10 снарядів.

Одночасно бойовики перекидають до передової нові підрозділи артилерії.

«Спостерігається значне посилення сил і засобів терористів в Петровському і Кіровському районах Донецька, а також в районі Старомихайлівки – посилення здійснюється підрозділами зі складу «обкатаних» в навчальних центрах бригад «1-го АК ДНР», – йдеться у повідомленні.

Усього, за його словами, зафіксовано перекидання до двох батальйонів піхоти, на марші на північ від вул. Новотроїцької за залізницю фіксувалося 6 од. БМП-2, кілька од. МТ-ЛБ; в районі Старомихайлівки зазначалося 2 танки в замаскованих капонірах в приватному секторі (південна частина селища, – раніше дані танки вели обстріл біля Красногорівки). У цьому ж районі фіксується наявність артгрупи бойовиків (2 вогневі батареї).

«Бойовики продовжують активне перекидання по Бахмутській трасі в сторону н.п. Кадіївка (кол. Стаханов) боєприпасів і палива. В основному перекидання йде через Михайлівську розв'язку (на добу фіксувалося до 25 одиниць автотранспорту, з яких 7 од. – Паливозаправники)», – сказано в тексті.

Як повідомлялося, крім традиційних «гарячих точок», бойовики активізувалися на низці інших ділянок, зокрема у районі Світлодарської дуги, Троїцького, Верхньоторецька і Новоселівки-2.