Українські протитанкові ракетні комплекси визнали з-поміж кращих на виставці озброєнь у Франції

18 Червня 2016, 20:40

Найбільша у світі виставка озброєнь і військової техніки Eurosatory 2016 завершила свою роботу рекордами. Її відвідали майже 55,2 тис. гостей, а продукцію і зразки військової техніки презентували 1571 компанія з 56 країн світу.

Найбільшу увагу учасників та відвідувачів привернули кінетичні системи, роботи, безпілотники, бронетехніка та елетронні системи, які дають уявлення про тренди сучасної та майбутньої армії.

Україна також традиційно представила на виставці кращі модернізовані зразки озброєння та бойової техніки. Їх продемонстрували підприємства ДК «Укроборонпром», приватні компанії НВО «Практика» та «Українська бронетехніка», а також ПАТ «Авіакомпанія «Українські вертольоти». Три останні привезли до Парижа свої зразки вперше.

Зокрема, ПАТ «Авіакомпанія «Українські вертольоти» представила модернізований вертоліт Мі-8 М1, так звану «повітряну швидку допомогу» з можливістю трансформації у будь-яку з п’яти доступних конфігурацій упродовж 40 хвилин, а «Українська бронетехніка» та НВО «Практика» – бронеавтомобілі MRAP «Варта» і «Козак», броньовики «Барс-6», «Ленд-Ровер».

За словами директора з розвитку НВО «Практика» Юлії Борисової, автомобілі багатофункціональні, можуть використовуватися як пасажирські, рятувально-евакуаційні, санітарні, командно-штабні бронеавтомобілі, транспортні (для перевезення важких чи вибухонебезпечних вантажів), так і в якості бази для мобільних мінометних розрахунків.

Протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) «Скіф» та «Корсар» від КБ «Луч» українського виробництва виявилися з-поміж кращих зразків озброєння, представлених на Eurosatory 2016.

Участь Росії через уведені санкції була другий рік поспіль обмеженою. На Eurosatory-2016 було представлено лише кілька зразків автоматів Калашникова, військову форму, один бронеавтомобіль та кілька десятків макетів. Офіційна делегація РФ у роботі виставки організаторами також не була заявлена.

Наступна виставка Eurosatory відбудеться у Франції через два роки.

Нагадаємо, Eurosatory-2016 – найбільша міжнародна виставка, присвячена питанням безпеки, оборони та пов’язаних з цією сферою передових технологій. Eurosatory проводиться раз на два роки під патронатом Міністерства оборони Франції з 1967 року.

Як повідомлялося, Укроборонпром показав фото українського стенду на військовій виставці у Парижі.