Радбез ООН назвав терактом стрілянину в Орландо

14 Червня 2016, 09:32

Рада Безпеки ООН назвала терористичним актом напад в місті Орландо (США), під час якого загинули 49 людей. Про це йдеться в заяві для преси, опублікованій на сайті міжнародної організації.

Члени РБ висловили глибокі співчуття сім'ям жертв і заявили про солідарність з урядом і народом Сполучених Штатів.

"Члени Ради Безпеки найрішучішим чином засудили терористичну атаку в Орландо, штат Флорида, 12 червня 2016 року, націлену проти групи людей в зв'язку з їх сексуальною орієнтацією, під час якої 49 осіб загинули та 53 отримали поранення", – наголошується в заяві.

Вперше в подібній заяві атака проти групи людей в зв'язку з їх сексуальною орієнтацією була кваліфікована РБ ООН як теракт.

Члени РБ знову підтвердили, що "тероризм у всіх його формах і проявах є однією з найсерйозніших загроз міжнародному миру і безпеці", і заявили про необхідність боротьби з тероризмом всіма засобами відповідно до Статуту ООН.

"Будь-які акти тероризму є злочинними і невиправданими, незалежно від їх мотивації, коли б і ким би вони не здійснювалися", – йдеться в заяві РБ ООН.

Нагадаємо, у ніч на 12 червня Омар Матін влаштував стрілянину гей-клубі в Орландо. За останніми даними, через стрілянину загинули 50 людей, ще 53 поранені. Відповідальність за стрілянину взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".