Рятувальники ліквідували пожежу на сміттєзвалищі під Львовом

10 Червня 2016, 21:51

Очільник Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін доповів президенту Петру Порошенку про ліквідацію пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це у себе у Facebook написав прес-секретар президента Святослав Цеголко.

«Пожежу на сміттєзвалищі під Львовом ліквідовано. Про це Президентові щойно доповів голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Президент доручив відповідним службам здійснити необхідні заходи для запобігання загорянь у майбутньому. Як повідомив голова ДСНС, на сміттєзвалищі залишиться чергувати підрозділ надзвичайних ситуацій», – написав Цеголко.

Нагадаємо, 29 травня на території сміттєзвалища у селищі Грибовичі у районі Львова сталася пожежа. Під час ліквідації трьох працівників Держслужби України з надзвичайних ситуацій, а також еколога привалило сміттям. Тіла трьох рятувальників знайшли 31 травня, а пошуки еколога кілька разів припинялися через загрозу нового зсуву.  

За фактом пожежі СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею про службову недбалість (ч.2 ст.367 ККУ). Ввечері 7 червня на звалищі виникла нова пожежа, до ліквідації якої залучили авіацію.