У НБУ розповіли про результати стрес-тестування 20 найбільших банків України

9 Червня 2016, 14:51

Результати стрес-тестування Національним банком України 20 найбільших банків країни показали необхідність докапіталізації 16 банків, з яких п'ять достроково виконали трирічну програму докапіталізації. Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва на прес-конференції в Києві 9 червня.

«Два банки («Хрещатик» і Фідобанк – Ред.) були виведені з ринку через небажання або неможливості виконати плани», – заявила глава центробанку, не зазначивши банки, які виконали вимоги до докапіталізації.

Читайте також: Активи російських банків в Україні за два роки зросли у понад 1,5 раза – нардеп

Гонтарєва уточнила, що в поточному році НБУ проводить стрес-тестування ще 40 наступних за величиною банків, а в цілому на ці 60 банків припадає 97% українського банківського сектору.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ відніс Хрещатик до неплатоспроможних і ввів тимчасову адміністрацію. У зв'язку з цим обслуговування "Картки киянина" передали від банку "Хрещатик" у державний Ощадбанк. 20 квітня Нацбанк надіслав правоохоронним органам листа зі свідченнями про організовану злочинну діяльність в банку "Хрещатик". Пізніше Фонд гарантування звинуватив керівництво банку «Хрещатик» у кримінальних правопорушеннях.

Національний банк України 2 червня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Хрещатик".