У центрі Тель-Авіва стався теракт: щонайменше четверо загиблих

9 Червня 2016, 07:27

У Тель-Авіві двоє терористів відкрили стрілянину по відвідувачах популярного в місті критого ринку «Шарон», що розташований неподалік ресторану. Теракт забрав життя чотирьох людей, ще п'ятеро (за даними різних ЗМІ, від шести до дев'яти) отримали поранення.

Атака терористів викликала паніку, поліція відкрила безладну стрілянину, хоча цілі спочатку не були визначені.

Читайте також: Вибух у Стамбулі: загинули щонайменше 11 людей, ще 36 поранених

Повернувшись на батьківщину з Москви прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху відвідав місце інциденту, який він назвав «холоднокровним терористичним вбивством». Перед цим він провів нараду з керівництвом країни, на якому був присутній міністр оборони Авігдор Ліберман.

Читайте також: У Малі внаслідок теракту загинули миротворці ООН

«Ми обговорили низку наступальних і оборонних заходів, які зробимо в якості реакції на цю подію. Поліція, армія і інші служби безпеки вживуть активні дії, щоб затримати всіх причетних до цього вбивства, а також для того, щоб уникнути повторення таких інцидентів» – цитує прес-офіс прем'єра його заяву.

Рух ХАМАС, не взявши на себе відповідальність за те, що сталося, проте, вітав теракт, здійснений в священний для мусульман місяць Рамадан, назвавши його героїчним вчинком. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, як повідомила його прес-служба, був «шокований» цим фактом.

Згодом стало відомо, що двох терористів, які виявилися братами-палестинцями з Хеврона, розташованого на західному березі Йордану, заарештували. Одиного з терористів під час затримання поранили. Про це повідомив офіційний представник поліції Мікі Розенфельд.

Нагадаємо, 5 червня невідомі в казахстанському Актобе вчинили напад на два магазини зброї і військову частину Національної гвардії. Потрапити на територію частини вони змогли, протаранивши ворота на захопленому маршрутному автобусі. В результаті загинули семеро людей, 37 поранені, більшість з них військовослужбовці. В ході контртерористичної операції в Актобе знищено 13 злочинців.

Напад було визнано терактом, в Актобе оголошений "червоний" рівень терористичної загрози, а по всьому Казахстану на 40 діб встановлено помірний "жовтий" рівень.