Розшукувані терористи здійснили новий напад в Актобе

8 Червня 2016, 10:37

У середу, 6 червня, розшукувані злочинці в Актобе обстріляли охорону піонерського табору. Про це повідомив глава Комітету національної безпеки Казахстану Володимир Жумаканов.

«Сьогодні вранці, в 08.06 за Актюбінським часом з автомашини Lada, п'ятнадцята модель білого кольору, обстріляли охорону піонерського табору з гладкоствольної рушниці», – сказав він під час зустрічі з главою держави Нурсултаном Назарбаєвим.

Нагадаємо, за його словами, наразі ліквідовано 13 злочинців, 14 поранені, виявилися на стадії підготовки 20 учасників, які все встановлені і допитані. Зараз розшукуються шість осіб.

«Рухаються вони двома групами і один окремо від них. Нам відомо, що вони перебувають зараз в Актобе», – сказав глава КНБ.

Президент доручив КНБ знищувати злочинців в Актобе при їхньому збройному опорі.

Як зазначалося, 6 червня у МВС Казахстану повідомили про затримання ще одного підозрюваного у скоєнні терактів в Актобе.

Нагадаємо, 5 червня невідомі в Актобе вчинили напад на два магазини зброї і військову частину Національної гвардії. Потрапити на територію частини вони змогли, протаранивши ворота на захопленому маршрутному автобусі. У результаті загинули семеро людей, 37 поранені, більшість із них військовослужбовці. Під час контртерористичної операції в Актобе було знищено 13 злочинців.

Напад було визнано терактом, в Актобе оголошений "червоний" рівень терористичної загрози, а по всьому Казахстану на 40 діб встановлено помірний "жовтий" рівень.