Моґеріні назвала врегулювання ситуації в Україні пріоритетом для миротворчої діяльності ЄС

6 Червня 2016, 21:12

Урегулювання конфлікту в Україні є пріоритетом для миротворчої діяльності Євросоюзу. Про це заявила верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Моґеріні під час виступу на засіданні, присвяченому співробітництву ООН з регіональними і субрегіональними організаціями з підтримання міжнародного миру та безпеки.

"Мінські угоди повинні повністю виконуватися всіма сторонами, якщо ми хочемо, щоб ситуація на сході України заспокоїлася", – зазначила Моґеріні.

За її словами, Управління ООН з координації гуманітарних питань веде цінну роботу і організовує гуманітарне сприяння на сході України, і крім цього, Місія ООН з прав людини в Україні також допомагає вести моніторинг ситуації.

"Європейський Союз продовжить захищати територіальну цілісність України і не буде визнавати незаконну анексію Криму і Севастополя", – додала Моґеріні.

Вона зазначила, що ЄС тісно взаємодіє з Києвом, щоб допомогти здійснити реформи в країні як можна швидше.

Нагадаємо, раніше Моґеріні заявила, що керівництво Європейського союзу має намір продовжити санкції щодо Росії, незважаючи на позицію окремих членів ЄС.