В одному з міст Казахстану оголосили режим антитерористичної операції

5 Червня 2016, 16:49

У неділю, 5 червня, в Актобе (адмінцентр Актюбінської області Казахстану) невідомі вчинили напади на магазини зброї, внаслідок чого загинули троє осіб та ще десятеро отримали поранення. У місті оголосили режим антитерористичних операцій. Про це повідомив прес-секретар МВС Алмас Садубаєв.

«У місті Актобе оголошений режим антитерористичних операцій. Припинено роботу розважальних закладів, рух громадського транспорту», – сказав він.

Громадянам рекомендується не виходити на вулицю і проявити пильність, додав він.

Читайте також: На грунті недовіри. Чи можливий Майдан у Казахстані

Раніше Садубаєв повідомив, що о 14.45 (15.45 часом Астани) в ДВД Актюбінської області надійшло повідомлення про напад невідомих осіб на магазин зброї "Паллада" в місті Актобе. О 15.45 за місцевим часом стало відомо про напад на інший магазин зброї в розташуванні військової частини національної гвардії.

Під час нападу на магазин зброї "Паллада" був убитий продавець і один чоловік поранений. У військовій частині при відбитті нападу загинув офіцер і один військовослужбовець-контрактник, ще 9 військовослужбовців отримали поранення.

За словами Садубаєва, нападники, ймовірно, є прихильниками радикальних нетрадиційних течій.

«Вжитими заходами один з нападників затриманий, троє вбиті і один поранений. Кілька злочинців заблоковано, кільком нападникам вдалося сховатися. Проводяться заходи щодо їхнього затримання», – зазначив він.

Як повідомлялося, CША попередили про небезпеку терактів у Франції та Польщі.

Читайте також: Головний підозрюваний зробив зізнання щодо організації терактів у Парижі

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року в Парижі сталася серія терактів, 130 людей загинули, 352 зазнали поранень. Відповідальність взяли на себе бойовики ІДІЛ.