Російські військові розпочали відпрацювання нових схем ведення війни на Донбасі – РНБО

2 Червня 2016, 12:47

Росія замість того, щоб виконувати мирний план врегулювання ситуації на Донбасі, відпрацьовує нові схеми ведення бойових дій. Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов.

«У нас зараз «чорний травень», тому що ми несемо дуже великі втрати на Сході, у нас дуже багато загиблих героїв, і дуже багато поранених. Все це говорить про те, що Росія не збирається виконувати мирний план, а робить все для того, щоб його зірвати», – сказав він журналістам після церемонії вручення бойового прапора бригаді швидкого реагування Національної гвардії в с.Саричі Київської області в четвер, 2 червня.

Турчинов підкреслив, що зараз російські військові відпрацьовують нові схеми ведення бойових дій.

«Вони відпрацьовують нові військові схеми, а також нові варіанти сухопутних операцій, підводять професійні диверсійні групи. До речі, боротьба з ворожими ДРГ – одне із завдань Нацгвардії в зоні АТО», – сказав він.

Секретар РНБО підкреслив, що противник продовжує використовувати важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

«Озброєння має бути відведене, крім того, у них уже створені карти всіх наших позицій. Зараз же всі обстріли прицільні. Мета – поразка наших позицій і наших солдатів. Але ми готуємо адекватну відповідь», – зазначив Турчинов. 

Зазначимо, раніше секретар РНБО заявляв, що травневе загострення на Донбасі може перерости в повномасштабні військові дії. Крім цього, Турчинов звинуватив Путіна у «публічному шантажі України».