Турчинов озвучив свіжі дані про кількість загиблих нацгвардійців за період АТО

2 Червня 2016, 11:44

Від початку проведення антитерористичної операції на сході України загинули 177 військовослужбовців Національної гвардії України. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

«У березні 2014 р. була створена Нацгвардія, яка першою зупинила ворога і дала нам можливість провести мобілізацію, відновити боєздатність армії … Але ми заплатили високу ціну: 177 гвардійців загинули, 737 отримати поранення», – сказав він після вручення Бойового Прапора Бригаді швидкого реагування гвардії України в с.Старичі (Київська обл.) в четвер.

Турчинов підкреслив, що в розпорядженні бригади на сьогодні є дуже потужне озброєння: артилерія, гелікоптери і танки.

«Але потужна зброя нічого не варта, якщо вона не перебуває в мужніх і професійних руках. Саме тому найкращі інструктори готували військовослужбовців цієї бригади за високими стандартами НАТО, враховуючи бойовий український досвід», – зазначив він.

Секретар РНБО особливо підкреслив, що всі військовослужбовці бригади мають досвід ведення бойових дій в АТО.

«Сьогодні ви отримали бойовий прапор, і я вірю, що він буде перебувати в надійних руках. Цей прапор буде вкритий не пилом, а славою наших перемог. Нехай Господь Бог береже кожного з вас, ваші родини і нашу Україну», – підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, за даними РНБО, за час гібридної війни на Донбасі бойовики вбили близько 10 тисяч українців, ще понад 20 тисяч людей отримали поранення. Раніше інформацію про втрати України під час війни на Донбасі оприлюднив президент України Петро Порошенко.