Сирійська опозиція заявила про вихід із мирних переговорів

30 Травня 2016, 08:59

Керівник сирійського опозиційного Верховного комітету з переговорів Мохаммед Аллуш заявив про відставку через провал мирних переговорів, що відбувалися під егідою ООН. За його словами, ці переговори не принесли політичного врегулювання і не полегшили важкого становища сирійців в заблокованих районах.

Верховний комітет із переговорів ще у квітні призупинив участь у діалозі в Женеві з урядовою делегацією Сирії. Дата відновлення переговорів не була встановлена.

Мохаммед Аллуш додав, що діалог є «марним витрачанням часу», доки сирійський уряд не виявляє готовності до «серйозних переговори».

Зазначимо,22 травня опозиція дала Асаду 48 годин для припинення вогню під Дамаском.

Нагадаємо, попри те, що за лічені години до початку «режиму тиші» РФ завдала потужних авіаударів в районі Дамаска, в ніч з 26 на 27 лютого, опівночі за місцевим часом, у Сирії все ж розпочався режим припинення вогню.

У лютому в Сирії оголосили про досягнення домовленостей про перемир’я, але повідомлення про бойові дії в цій країні далі надходять. Громадянський конфлікт, який переріс у повномасштабну війну, розпочався в Сирії у 2011 році.