В Одесі суд знову взяв під варту росіянина, обвинуваченого у справі про події 2 травня

29 Травня 2016, 16:36

У неділю, 29 травня, взято під варту росіянина, який обвинувачується у вчиненні масових заворушень 2 травня 2014 року. Відповідне рішення прийняв Київський районний суд Одеси, повідомила прес-секретар суду Вероніка Черевата.

За даними слідства, 26 травня підозрюваний, який є громадянином Російської Федерації, надіслав свідку у справі 2 травня повідомлення з погрозами вбивства наступного змісту: "Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід, і я вийду на свободу, чекай в гості….".

Органами досудового слідства зазначені дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 129 КК України – погроза вбивством з мотивів національної нетерпимості.

Нагадаємо, 27 травня Малиновський районний суд Одеси звільнив з-під варти під домашній арешт головного фігуранта резонансної справи 2 травня Євгена Мефедова.

Як повідомлялося, на початку квітня Мефедов оголосив голодування у зв'язку з тим, що суд не випустив його з СІЗО. У грудні 2015 року Мефедов прямо в суді порізав собі руку, через те, що суд не випустив його під заставу.

Як відомо, в Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті загинули 48 осіб.

Наразі на лаві підсудних перебувають 20 обвинувачених, з яких п'ятеро утримуються під вартою. Крім того, Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області Петру Луцюку в службовій недбалості під час подій 2 травня.