Поліція затримала нападника, який стріляв у журналістів місцевого телеканалу в Одесі

26 Травня 2016, 23:57

В Одесі правоохоронці затримали підозрюваного у стрілянині 3 травня в працівників місцевого телеканалу "7 канал". Про це повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Згідно з повідомленням, працівники Приморського відділу поліції затримали одного з розшукуваних зловмисників, які 3 травня здійснили збройний напад на співробітників "7 каналу".

У главку зазначили, що встановлено наявність достатніх доказів для підозри даної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених, ч.2 ст.15, п.п.1,7 ч.2 ст.115, ч.2 ст.296 (замах на умисне вбивство, двох або більше осіб з хуліганських мотивів) КК України.

"Приморським судом Одеси затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, без визначення розміру застави. Зараз правопорушник перебуває в ізоляторі тимчасового утримання", – повідомили у відділі.

Нагадаємо, 20 травня в Одесі суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту іншому зловмисникові, затриманому за підозрою в нападі 3 травня на працівників місцевого телеканалу "7 канал". Повідомлялося, що був затриманий 26-річний житель міста Білгород-Дністровський Одеської області.

3 травня невідомі напали на журналістів біля входу в офіс телеканалу. Під час конфлікту двоє чоловіків спочатку побилися зі співробітниками "7-го каналу", а потім ще один чоловік вистрілив у представників ЗМІ з рушниці, яку дістав із машини. В результаті бійки і стрілянини постраждали троє співробітників телеканалу, у одного з них зламаний ніс, в іншого розсічена брова, у третього – травми спини.

Пізніше поліція встановила, що причиною конфлікту було ДТП. Також правоохоронці оперативно встановили особу того, хто стріляв – жителя Білгорода-Дністровського – і оголосили його в розшук.

Кримінальне провадження за фактом стрілянини розслідувалася за ч. 2 ст. 15 ч. 2 п.1-7 ст. 115 (замах на вбивство) і за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"7 канал" – один з найстаріших в Одесі. У різний час до нього мали відношення колишні мери Одеси Руслан Боделан, Едуард Гурвіц, Олексій Костусєв. Зараз канал пов'язують з бізнесменом Аднаном Ківаном.